Het weeshuis: King Jesus Charity Home

Het is januari 2002 en ik ben in Ghana om een aantal maanden als vrijwilliger te werken. Ik ben door de Ghanese organisatie Syto aan Kofi Owusu Afriyei voorgesteld. Hij is oprichter van het King Jesus Charity Home (KJCH). Kofi stelde zich enkele jaren daarvoor ten doel wees -en straatkinderen uit de omgeving van Kumasi op te vangen. Door hen te onderwijzen en een warm ‘thuis’ te bieden zouden zij zich nog iets langer kind kunnen voelen en in de toekomst beter voor zichzelf kunnen zorgen. Hij begon met zes kinderen les te geven op de veranda van zijn huis. Inmiddels wonen er meer dan 130 kinderen in het KJCH en nog zo'n 25 kinderen uit de omgeving bezoeken dagelijks kosteloos de school. Om hen te voeden, verzorgen en te onderwijzen krijgt Kofi steun van zijn familie, vrienden, de plaatselijke middenstand en de kerk. Helaas is deze steun niet toereikend. Er is financiële steun van buitenaf nodig. O.a. voor het betalen van schoolgeld voor de kinderen die naar de Senior Secondary School gaan, naar de universiteit of beroepsonderwijs volgen.

Toen ik na een paar maanden terugkeerde naar Nederland, beloofde ik Kofi hem en de kinderen in de toekomst te blijven steunen. Met dit doel voor ogen werd Stichting Wings for Kids opgericht. Als ‘Wings for Kids’ willen wij deze kinderen spreekwoordelijk onder onze vleugels nemen. Wij beseffen ons dat we niet alles kunnen doen en richten ons met name op het voor de kinderen mogelijk maken van het volgen van middelbaar en hoger onderwijs. Tevens proberen wij bij te dragen aan het verduurzamen van de voedselvoorziening voor de kinderen. Dit doen wij door financiële ondersteuning van een kleinschalige varkensboerderij dat het KJCH zelf opzet. U kunt meer lezen over onze projecten onder het kopje projecten van deze website.

Wij willen benadrukken dat het hier gaat om kleinschalige en zeer doelgerichte projecten. Donaties zullen met name worden besteed aan school/college geld voor de kinderen. Om grotere projecten (met name bouwprojecten) te kunnen financieren dienen wij ook subsidieaanvragen in bij fondsen in Nederland.

Miranda Broersen13 Sep 2008
(C) 2008 Wings for Kids